Moet jij meer dan 50 uur werken en vind jij je werk niet altijd leuk?

Doe nu mijn ondernemersfase test en ontdek hoe je dit kan veranderen!

Mensen hebben deze test gedaan

Volgers op instagram

Een van de leukste berichtjes die ik via instagram kreeg, hier doe ik het voor:)
Dennis, ik wil even de moeite nemen om je te bedanken. Ik heb net een zoon gekregen en ik zie hem maar een half uur per dag. Ik ben overdag aan het werk en ’s avonds eigenlijk altijd met administratie bezig en ook zaterdags moet ik op de zaak zijn voor klanten. Ik had me er al bij neergelegd dat ik geen tijd voor mijn kinderen kon vrijmaken, maar jij hebt me in laten zien dat dit makkelijk anders kan. Super dat je op basis van mijn situatie kan laten zien welke stappen ik kan zetten. En helemaal super dat je dit gratis aanbiedt natuurlijk. Coen (Tuinarchitect)

Mijn eigen verhaal

In de eerste jaren dat ik ondernemer was moest ik meer dan 80 uur per week werken en had ik veel stress. En daarbij waren de cijfers ook nog eens niet erg positief.

Binnen een paar maanden kon ik dit veranderen naar een situatie waarin ik elk moment een week of een dag vrij kon nemen en veel meer plezier had in mijn werk. Als er nu wind staat kan ik vrij nemen om te gaan kitesurfen. Vandaar ook de foto van het kitesurfen, dit geeft mij namelijk echt een gevoel van vrijheid.

Ik kwam daarna veel ondernemers tegen die ook enorm veel moesten werken. Hoe vaker ik met zulke ondernemers sprak, hoe enthousiaster ik werd, het leek me enorm leuk om andere ondernemers hier mee te helpen.

De jaren daarna heb ik enorm veel tijd besteed om te kijken hoe ik ondernemers hier zo goed mogelijk bij kon helpen. En inmiddels heb ik al veel ondernemers geholpen om echt stappen te zetten om te veranderen:)

Wat is jouw taak als ondernemer?

Als ondernemer moet je niet de hele dag bezig zijn met operationele dingen en brandjes blussen. Jij moet je vooral bezig houden met belangrijke dingen.

Maar wat zijn dan de belangrijke dingen? Een ondernemer moet zich met twee dingen bezig houden:

  • Het bouwen van een goed team
  • Je marketingstrategie bepalen

 Het bouwen van een goed team

Bijna elke ondernemer waar ik mee praat roept: “In mijn branche is het moeilijk om goed personeel te vinden”. Dit is ook zo, dit is voor iedereen moeilijk.

Maar je hebt hier zelf invloed op. Jij kan er zelf voor zorgen dat je goed personeel aantrekt, dat je personeel gemotiveerd is en dat je een laag personeelsverloop hebt.

En ja, ik heb ook een hekel aan managen, maar als je dit goed doet, dan hoef je je personeel helemaal niet te managen.

Je marketingstrategie bepalen

Je hoeft echt niet te weten hoe je een Facebook advertentie maakt, dat weet ik ook niet. 

Maar je moet wel je marketing strategie begrijpen en zelf bepalen.

Dit is niet iets wat je volledig aan een marketing medewerker of aan een marketing bedrijf over moet laten.

Jij moet je marketing strategie bepalen en vervolgens moeten zij dit uit gaan voeren.

 

Doe nu mijn test en ontdek in welke ondernemersfase jij zit en welke stappen je kan zetten om in de volgende fase te komen.

  • Minder moeten werken
  • Meer tijd om de belangrijke dingen in je bedrijf te doen
  • Hoe kan jij goed gemotiveerd personeel aantrekken en behouden
  • Je marketingstrategie bepalen en goed uitvoeren