Selecteer een pagina

Toen ik 18 was wou ik graag mijn motorrijbewijs halen, ik nam lessen bij een man hier in de buurt.

Ik had gehoopt dat ik met een paar lessen kon afrijden, maar hij wou dat ik alles perfect onder controle had voordat ik een examen mocht doen.

Hij had ook een enorm hoog slagingspercentage, als ik me niet vergis zelfs 100%, dus voor hem was het belangrijk dat ik het gelijk haalde.

Uiteindelijk heb ik ook alles in één keer gehaald, dus achteraf ben ik heel blij, wel wat anders dan bij mijn auto examen, daar heb ik 4 keer over gedaan.

Ik weet nog wat hetgeen is wat hij het meest noemde en dat is ook wat ik het meest van hem geleerd heb.

Tony Robbins zegt wel dat dat de basis is voor autorijden, maar tegen mij hebben ze dat nooit gezegd.

Bij het motorrijden werd dit dus wel regelmatig genoemd en hij liet mij ook bij andere mensen zien dat heel veel mensen vlak voor hun auto zaten te kijken.

Als ik bijvoorbeeld een achtje moest rijden, dit is een oefening die je moet doen voor het examen voertuigbeheersing, dan moest ik kijken waar ik heen ging.

Terwijl ik de neiging had om naar het pionnetje te kijken waar ik binnen moest blijven.

Daardoor reed ik juist over de pion heen en haalde ik het niet.

Ik ben dit daarna ook op andere gebieden toe gaan passen, bijvoorbeeld in het snowboarden.

Maar ook op het gebied van persoonlijk doelen en doelen in het ondernemerschap.

Ik ben doelen gaan stellen en ik ben mij veel meer gaan focussen op deze doelen en veel minder op wat ik juist niet wilde.

Ik hield bijvoorbeeld niet zo van mijzelf laten zien op internet, maar ik wist dat het moest om mijn doelen te bereiken.

Dus ik ben gewoon begonnen, heb voor mezelf besloten dat ik een groep met volgers op ging bouwen en mij dagelijks zou laten zien en om eerlijk te zijn heb ik niet eens meer aan mijn angsten gedacht.

Ik ben lange tijd mijn focus gehad op de dingen die fout gingen en daardoor was ik eigenlijk ook alleen maar met deze dingen bezig.

Ik was de hele dag bezig met het oplossen van probleempjes, daardoor had ik niet de tijd om een doel te bepalen en mij hier op te richten.

Ik was dus helemaal niet bezig met belangrijke dingen zoals de groei van mijn bedrijf.

En het grappige is, ik dacht dat dit zo hoorde als ondernemer en ik ging het zelfs goedpraten naar andere mensen toe.

Na een tijdje ging ik nadenken wat mijn functie als ondernemer is en ben ik voor mezelf doelen gaan stellen.

Op basis daarvan ben ik mij dus ook veel meer op mijn doelen gaan richten en heb ik gezorgd dat ik niet constant met probleempjes bezig hoef te zijn.

Toch zijn er nog steeds veel probleempjes, maar ik richt mijn aandacht hier gewoon niet meer op en vaak lossen ze zichzelf wel weer op.

Richt je dus op waar je naar toe wilt!

Wat is jouw grootste doel op dit moment?

Ondernemersfase oud

In welke ondernemersfase ben jij?